Kinderopvang 0-3 jaar

Vzw Kinderdagverblijf Sint-Jozef biedt aan meer dan 100 gezinnen met kinderen van 0 tot 3 jaar kinderopvang aan.

Heb je plaats nodig voor een kindje van 0 tot 3 jaar?

Wacht dan zeker niet te lang om contact op te nemen, bij voorkeur via mail. We bieden veel plaatsen aan maar deze zijn bijna permanent ingenomen. We raden iedereen aan om bij een zwangerschap direct te denken over kinderopvang. Denk goed na over je kinderopvang: op welke dagen heb je kinderopvang nodig? Wanneer zal je je kindje brengen? Neem je ouderschapsverlof en/of borstvoedingsverlof? Valt je opvangvraag binnen de reguliere openingsuren of heb je flexibele opvang nodig?

De Speelboom of 't Trudeken?

Onze twee opvanginitiatieven voor kinderen van 0 tot 3 jaar zijn allebei schitterende initiatieven. Met de onderstaande beschrijvingen hopen we jullie te helpen om te kijken welke opvang meest bij jullie wensen zou passen.

't Trudeken: een warme huiselijke sfeer gebaseerd op de pedagogische visie van Emmi Pikler

't Trudeken is nog een jong initiatief maar kan al met grote sprongen evolueren naar een voorbeeldkinderdagverblijf wat betreft aanpak en pedagogische visie. De betrokkenheid en het welbevinden van de kinderen is er bijzonder hoog. 17 kinderen van 0 tot 3 jaar worden er opgevangen van 7 tot 18 uur. 't Trudeken is gelegen aan de kleuter- en lagere school van Sint-Gertrudis. 't Trudeken staat onder begeleiding van enkele vaste kinderbegeleidsters die een coachingstraject gevolgd hebben over de pedagogie van Emmi Pikler.

Bekijk hier ons huishoudelijk reglement

De Speelboom: elke dag buiten spelen en extra activiteiten in de atelierwerking

De Speelboom heeft een gloednieuw gebouw te midden van het groen in de Wegvoeringstraat op de site van Sint-Jozef. De tuin en het gebouw zorgen voor een uitdagende omgeving. De kinderen zitten in 6 leefgroepen en krijgen extra speelkansen in onze ateliers. Er is ook flexibele opvang vanaf 6u30 's morgens en tot 19u 's avonds. De kinderbegeleidsters handelen volgens pedagogische principes die ze zelf hebben vorm gegeven. Elementen uit de pedagogie van Reggio Emilia en eigen ervaringen vormen de basis van een stevig draaiboek. Telkens weer op zoek naar verbetering...

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk hier ons huishoudelijk reglement